Tot 3 jaar garantie
Op alle nieuwe scooters
Gratis ophaalservice
Boven de €100,-
Snelle service
Door heel NL en BE

Dienstverlening

RDW uitvoerverklaring

De uitvoerverklaring is het belangrijkste document dat u nodig heeft als u een auto wilt exporteren. Dit is het bewijs dat uw voertuig officieel voor uitvoer is aangemeld in het kentekenregister. U bent dan niet langer aansprakelijk voor de voertuig gebonden verplichtingen.

Met het verkrijgen van dit document vervalt de geldigheid van het kentekenbewijs en mag u met uw voertuig geen gebruik meer maken van de openbare weg, tenzij u een uitvoerkenteken aanvraagt. Om een uitvoerverklaring te verkrijgen, neemt u de volgende zaken mee naar onze vestiging:

  • Papieren kentekenbewijs Compleet kentekenbewijs ( 1A, 1B en II/Overschrijvingsbewijs )
  • Kopie legitimatie buitenlandse koper + Adresgegevens Originele Nederlandse kentekenplaten
  • Huidige KM-stand van het voertuig Kentekencard Kentekencard Tenaamstellingscode *
  • Kopie legitimatie buitenlandse koper + Adresgegevens
  • Originele Nederlandse kentekenplaten
  • Huidige KM-stand van het voertuig * (bij RDW aangesloten bedrijven ontvangen wij een Tijdelijk documentnummer ipv de Tenaamstellingscode)

RDW uitvoerkenteken

Wanneer een voor uitvoer/export aangemeld voertuig gebruik gaat maken van de openbare weg, ofwel rijdend naar het land van bestemming gaat, is een uitvoerkenteken benodigd. Bij de aanmelding voor export worden de Nederlandse kentekenplaten namelijk vernietigd. Het uitvoerkenteken is vervolgens 14 dagen geldig. U heeft dus 14 dagen de tijd om het voertuig al rijdende te transporteren naar het land van bestemming. Een uitvoerkenteken kan alleen worden verstrekt als het voertuig nog een geldige APK-keuring heeft. Mocht de vervaldatum van de APK eerder aflopen, dan is de APK-vervaldatum de vervaldatum van het uitvoerkenteken. De uitvoerkentekenplaat bestaat uit een witte plaat met zwarte cijfers en letters. Op het kenteken wordt eerst één cijfer, vervolgens twee letters gevolgd door een combinatie van drie letters of cijfers vermeld.

Verzekering (groen kaart)

U wilt een voertuig exporteren? Houd er rekening mee dat ook exportvoertuigen WA verzekerd dienen te zijn. U kunt uw exportvoertuig tijdelijk verzekeren met de Groene kaart. Dit internationale verzekeringsbewijs heeft een WA dekking en is 15 dagen geldig. A. Personenauto <= 3500 kg C. Vrachtwagen > 3500 kg F. Aanhangwagen of oplegger CF. Vrachtwagen + aanhangwagen Wanneer je bij ons een scooter koopt, krijg je het beste advies én de beste service! Heb je je scooter bij ons gekocht? Dan heb je altijd recht op vervangend vervoer en een gratis ophaalservice bij pech. Dit geldt zowel voor nieuwe als voor tweedehands scooters die bij ons zijn gekocht. Onze scootershop ligt in het centrum van Roosendaal en is erg gemakkelijk te bereiken. Wil jij graag een splinternieuwe scooter kopen in Roosendaal en omgeving die lang meegaat? Kom dan langs bij ons langs. Tevens zijn wij RDW Erkend om Export documenten klaar te maken voor alle gekentekende voertuigen met Nederlandse kentekens. Tevens kunnen wij ook de export verzekering en export kenteken verzorgen. Voor meer informatie neem contact met ons op of kom langs in onze showroom.